Psykoterapi og Stressbehandling i Esbjerg

HVIS LIVET GØR ONDT

Supervision, stress og trivsel.

Individuel-, par-, familie- & gruppeterapi

v/ Certificeret Psykoterapeut & Stressbehandler i Esbjerg

Lise Skov Thygesen

 

Medlem af Dansk Psykoterapeut forening

Psykoterapeut Esbjerg

Stress behandling og coaching

Stress, har jeg stress, jeg er stresset, jeg stresser på mit arbejde, terapeut esbjerg, stresscoach esbjerg, stressbehandler, psykoterapeut i esbjerg, dygtig psykoterapeut.

Marts 2019

Stress behandling og coaching

Vi er alle sammen født med stressen i kroppen, som er en vigtig biologisk mekanisme. Stress er en mekanisme, der er tilsigtet os i kritiske og faretruende situationer. Denne mekanisme kaldes også for menneskets ”kamp eller flugt” respons. 

Det skal dog understreges at Stress også optræder mere fredeligt end det!

Helt grundlæggende er vores stresssymptomer noget, der er nødvendigt for at vi som mennesker kan overleve. Stress gør os faktisk i stand til at kunne yde lidt ekstra i pressede situationer. Dette var nødvendigt for os i urtiden, hvor vi var nødt til at kunne forsvare os mod fare i pludselig opståede situationer. 

I vores moderne samfund, har vi ikke det samme behov for disse advarsler og symptomer. Vi reagerer ikke fysisk på samme måde, når vi bliver stressede. Som før i tiden, hvor stressen gav os den nødvendige energi og styrke til at kæmpe eller flygte. I dag brænder kroppen inde med stressen, hvilket i sidste ende er rigtig farligt for helbredet.