Har jeg stress, symptomer på stress, terapi, velvære, hjælp.

Psykoterapi og Stressbehandling i Esbjerg

HVIS LIVET GØR ONDT

Supervision, stress og trivsel.

Individuel-, par-, familie- & gruppeterapi

v/ Certificeret Psykoterapeut & Stressbehandler i Esbjerg

Lise Skov Thygesen

 

Medlem af Dansk Psykoterapeut forening

Psykoterapeut Esbjerg

Forskellen på en psykolog og en psykoterapeut

Rigtig mange ved ikke, hvilket ben de skal stå på, når det kommer til valget mellem en Psykolog og en Psykoterapeut. De laver det samme, men er samtidig forskellige. Hos lægen kan vi få tilskud til en psykolog, men ikke til en psykoterapeut.

Psykoterapeut Esbjerg vil prøve at rede trådene ud, så du kan vælge den løsning, der er bedst for dig.

Psykolog uddannelsen er en 5 1/2 års universitetsuddannelse, som udelukkende er baseret på teori og som er en beskyttet titel. Derfor kan du også få tilskud til at gå til Psykolog via egen læge, hvilket ofte er en stor hjælp for mange, da en terapiforløb kan være dyrt.

Ønsker psykologen at arbejde med at hjælpe andre mennesker, gennemgår psykologen en 2 årig praktisk efteruddannelse, hvorefter man er ’autoriseret psykolog’.

Ofte specialiserer psykologen sig yderligere – og det, som psykologen kalder sig, viser hvad psykologen overvejende beskæftiger sig med.

Det kan f.eks. være krisepsykolog, sundhedspsykolog, børne- og ungdomspsykolog, organisationspsykolog eller erhvervspsykolog.  

 

Den største forskel på en Psykolog og en Psykoterapeut, er at en psykolog som oftest aldrig selv har prøvet at være i terapi og dermed ikke ved, hvordan det føles. En psykoterapeut sidder i en stor del af uddannelsen selv i stolen -med andre ord, går terapeuten selv i terapi. Der er ingen mennesker, der går gennem livet, uden at støde på svære og sørgelige oplevelser/situationer. Grunden til at man har valgt at lægge så stor vægt på egenterapien, er at terapeuten skal have gennemarbejdet alt, hvad der måtte være, så han eller hun kan bibeholde sin terapeutiske rolle overfor en klient, selvom der kommer et emne op, som terapeuten har haft tæt inde på livet. Samtidig har psykoterapeuter ofte større indsigt i, hvad klienten gennemgår i sine terapier, fordi de selv har prøvet det. Klienten har derfor svært ved at "gemme sig" bag en facade hos en psykoterapeut, og de vil hurtigere komme rundt om de problemer der måtte være. 

Psykoterapeut er en ubeskyttet titel, hvilket i princippet betyder at alle har ret til at kalde sig psykoterapeut - uden at dette siger noget om personens uddannelsesmæssige eller erfaringsmæssige baggrund. Psykoterapeut Esbjerg anbefaler derfor at undersøge om terapeuten er uddannet fra et af  de kvalitetsgodkendte uddannelsessteder, som er evalueret efter kriterier udarbejdet af en arbejdsgruppe fra tre ministerier.

Der findes endvidere forskellige foreninger, som terapeuten kan søge om medlemskab af. Typisk vil der i den kontekst være etiske regelsæt og øvrige regler, som terapeuten med sit medlemskab forpligtiger sig til at overholde.

Psykoterapeut Esbjerg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Her kan kun psykoterapeuter med den 5 årig videregående uddannelse, blive optaget som medlem. Søger du på nettet om psykoterapeutuddannelsen, vil den fremstå at forløbe over 4 år. Det gør den fordi du skal have et introduktionsår, der udover det teoretiske lægger stor vægt på egenterapi, personlig udvikling samt lederegenskaber.

 

Psykoterapeut

Den mest markante forskel på en Psykolog og en Psykoterapeut, er at en psykoterapeut, en stor del af uddannelsen, selv gennemgår et langt og dybdegående terapiforløb. Dette er obligatorisk på psykoterapeutuddannelsen, hvor en psykologistuderende på universitet udelukkende beskæftiger sig med teori

Der er ingen mennesker, der går gennem livet, uden at støde på svære og sørgelige oplevelser/situationer. Grunden til at man på psykoterapeutuddannelsen har valgt at lægge så stor vægt på egenterapien, er at terapeuten skal have gennemarbejdet alt, hvad der måtte være, så han eller hun kan bibeholde sin professionelle terapeutiske rolle overfor en klient, selvom der måtte komme et emne op, som terapeuten selv har haft tæt inde på livet. Samtidig har mange psykoterapeuter ofte stor indsigt i, hvad klienten gennemgår i sine terapier, via kropssprog ol. og klienten har derfor svært ved at "gemme sig" bag en facade hos en psykoterapeut. På den måde vil klienten hurtigere komme ind til kernen af de problemer og udfordringer, som måtte være. 

Titlen "Psykoterapeut" er ubeskyttet, hvilket i princippet betyder at alle har ret til at kalde sig psykoterapeut, uden at dette siger noget om personens uddannelses- eller erfaringsmæssige baggrund. Psykoterapeut Esbjerg anbefaler derfor altid, at du undersøger om terapeuten du vælger, er uddannet fra et af de kvalitetsgodkendte uddannelsessteder, der er evalueret efter kriterier udarbejdet af en arbejdsgruppe fra tre ministerier.

Der findes endvidere forskellige foreninger, som den examinerede terapeut kan søge om medlemskab af. Typisk vil der i den kontekst være etiske regelsæt og øvrige regler, som terapeuten med sit medlemskab, forpligtiger sig til at overholde.

Psykoterapeut Esbjerg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Her kan kun psykoterapeuter med den 5 årige videregående uddannelse, blive optaget som medlem. Søger du på nettet, vil der stå at uddannelsen forløber over 4 år, fordi det første år er et introduktionsår med 4 efterfølgende uddannelsesår.

Psykolog

Psykolog uddannelsen er en 5 1/2 års universitetsuddannelse, som hovedsageligt er baseret på teori og som er en beskyttet titel. Derfor kan du få tilskud til en psykolog via egen læge. Dette er ofte en stor hjælp for mange, da et terapiforløb kan være dyrt. 

Ønsker psykologen at arbejde med at hjælpe andre mennesker, gennemgår psykologen en 2 årig praktisk efteruddannelse, hvorefter man er ’autoriseret psykolog’.

Ofte specialiserer psykologen sig yderligere – og det, som psykologen kalder sig, viser hvad psykologen overvejende beskæftiger sig med. Det kan f.eks. være krisepsykolog, sundhedspsykolog, børne- og ungdomspsykolog, organisationspsykolog eller erhvervspsykolog.